O NAMA

Ideja za našu priču nije nastala preko noći. Rodila se prije nekoliko godina i do danas je rasla i sazrijevala u našim glavama, sve dok nismo bile sigurne da smo sve dobro promislile i doradile do najsitnijih detalja.

Hvala što čuvate našu tradiciju!

A tko smo mi?!

Uh… teško je pisati o sebi, a ne ispasti tašt i samouvjeren. Najjednostavnije rečeno – mi smo dvije žene, prije svega dvije prijateljice. Osim što činimo duo becharusha, zajedno radimo i u školi. I upravo tu počinje naša priča. Osim mnogo ispijenih kava, često smo surađivale na različitim projektima upravo u školi, ali i izvan nje, međusobno se nadopunjavale, a onda smo shvatile kako imamo slične poglede na dizajn i umjetnost. 

Odlučile smo spojiti ono u čemu se savršeno nadopunjavamo, a to su ljubav prema likovnoj umjetnosti i ljubav prema tradicijskoj baštini. Danas djelujemo kao simbioza. Dajana koja je po struci magistrica likovne kulture, grafičarka, naš crno–bijeli svijet, od milja naš Knifer, ponajprije je zadužena za većinu naših crteža i meštar od fotografije,  a ja sam ona koja je zadužena za dosadni dio (😊), marketing, financije, organizaciju rada, ali sam i desna ruka Dajani jer ja sam ta koja živi tradiciju. Kao mala uživala sam u pričama svojih baka, a danas kao hrčak skupljam starine pa zbog toga svi u kući šize. Uživam u narodnim pričama, bivša sam folklorašica, voditeljica kulturno–umjetničkih društava, ona koja neprestano nešto ćeprka po tradiciji i kulturnoj baštini.

I znate što je najbolje od svega, to što radimo posao koji obožavamo pa ga kao takvog i ne doživljavamo. I tu se krije prava čarolija.

Naša misija

Naša je misija samo jedna, a to je pronaći pravi način na koji mlađim generacijama (i svima onima koji nemaju previše kontakta s našom tradicijom i kulturnom baštinom)  približiti tradiciju i baštinu i učiniti je zanimljivom, nosivom i u skladu s vremenom u kojem živimo. Na taj način, neoskvrnjujući istinske vrijednosti tradicije, misija nam je sačuvati tradicijske motive od zaborava i oživjeti ih u jednom novom ruhu.

Duo Becharusha