IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA I POLITIKA PRIVATNOSTI

Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podatcima, poput prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:

• kada ste pristali na obradu (privola),

• kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora,

• u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza,

• u svrhu legitimnih interesa Becharusha obrta odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka,

• kada je to potrebno u pravne svrhe.

NAZIV I KONTAKT PODATCI VODITELJA OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Becharusha, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Maja Nikačević
Mike Tripala 17
31 400 Đakovo
mobitel: 091 979 3331
e- adresa: [email protected]

Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podatcima i uputiti zahtjeve za ostvarenje Vaših prava.

Za sva pitanja ili zahtjeve u vezi s Vašim osobnim podatcima, molimo kontaktirajte vlasnicu obrta na adresi e-pošte: [email protected]

Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove informacije pažljivo pročitate!

Ova Politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca internet stranice becharusha.hr. Ova Politika privatnosti je sastavni dio Uvjeta kupnje (Predugovorne obavijesti) stranice becharusha.hr.

Becharusha obrt kao pružatelj usluga internetske stranice becharusha.hr pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Becharusha obrt, Mike Tripala 17, Đakovo (u daljnjem tekstu Becharusha obrt) obrađuje osobne podatke.  

Upućuju se Kupci internet stranice becharusha.hr (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i prilikama Becharusha obrt (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Becharusha obrt prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.  

Svaki Kupac, odnosno Korisnik koji ima pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e- poruku na adresu e-pošte: [email protected].

Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom registracije Kupca, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje. 

KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJA I OBRAĐUJE BECHARUSHA OBRT, KADA I U KOJE SVRHE?

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo:

  1. prilikom kupovine u becharusha.hr trgovini – u svrhu sklapanja kupoprodajnog ugovora i dostave proizvoda

Prilikom kupovine u Becharusha obrt fizičkoj i internetskoj trgovini tražimo od vas određene osobne podatke koje su nužni za ispunjenje usluge i kupovinu. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

  • u svrhu kupnje i dostave proizvoda naručenog putem becharusha.hr internetske trgovine potrebno je unijeti vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu dostave, broj telefona i e- adresu),
  • legitiman pristup podatcima kupca koje uključuju ime i prezime te adresu dostave imaju pristup djelatnici dostavne službe Mail Boxes Etc. Hrvatska s kojima Becharusha obrt ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem becharusha.hr internetske trgovine,

2. ako nas izravno kontaktirate – u svrhu pružanja informacija i osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva

Podatke prikupljamo izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama:

  • direktno e-mailom,
  • telefonskim pozivom,
  • uživo u sjedištu obrta.

Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva. Ukoliko pojedinac izravno kontaktira Becharusha obrt na neki od gore navedenih načina time daje i suglasnost Becharusha obrtu da u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu s traženim upitom obrađuje njihove osobne podatke u svrhu pružanja traženih informacija.

NA KOJI NAČIN BECHARUSHA OBRT PROVODI ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA DJECE?

Prema članku 8. Uredbe (EU) 2016/679 obrada osobnih podataka djeteta zakonita je ako dijete ima najmanje 16 godina. Ako je dijete ispod dobne granice od 16 godina Becharusha obrt može vršiti obradu osobnih podataka djeteta samo ako i u mjeri u kojoj je privolu dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom.

Becharusha obrt će uložiti razumne napore u provjeru je li privolu u takvim slučajevima dao ili odobrio nositelj roditeljske odgovornosti nad djetetom, uzimajući u obzir dostupnu tehnologiju. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djeteta mlađeg od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

KOJA JE PRAVNA OSNOVA OBRADE OSOBNIH PODATAKA?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici becharusha.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje (predugovorne obavijesti) te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

S KOJIM PRIMATELJIMA BECHARUSHA OBRT DIJELI OSOBNE PODATKE?

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno ovrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

  • dostavne službe, poštanske službe,
  • pružateljima IT usluga u okviru podrške i održavanja software-a,
  • pružateljima software-skih usluga,
  • pružateljima usluga naplate i banke.

PRAVO NA PRIGOVOR

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na e- adresu vlasnice obrta [email protected].

SIGURNOSNE MJERE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljeni podatci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i stranice becharusha.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Becharusha obrt uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podatci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Becharusha obrt provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s internet stranice becharusha.hr te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

IZMJENA POLITIKE PRIVATNOSTI

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Becharusha obrt može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na Internet stranici becharusha.hr. Zato Becharusha obrt poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slažu s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi internetsku stranicu becharusha.hr.

Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici becharusha.hr.

Nastavak uporabe internetske stranice becharusha.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka. 
 

PRAVILA O POSTUPANJU S „kolačićima“

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na računalo od strane web stranice koju posjetite. Uobičajeno je da sprema vaše postavke i postavke za web-stranicu, kao što su na primjer preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže personalizirane informacije.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući osobne informacije (kao što je osobno ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako se to izričito omogući jer web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive korisnicima. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internetskog preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih, web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića, kao što smo spomenuli, može se napraviti u internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku.

Google Chrome 
Mozilla Firefox
Samsung Internet (stranica na engleskom jeziku)
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera
Safari – iOS / Mac

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama www.becharusha.hr.

Kakve kolačiće koristi www.becharusha.hr i zašto?

Internet stranica www.becharusha.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na www.becharusha.hr.

Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.becharusha.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje www.becharusha.hr. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Ima li www.becharusha.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Dijeljenje oglasa na društvenim mrežama postavlja kolačiće. 

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Ukoliko želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema “kolačiće”, to možete učiniti ovdje.

Trenutno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja “kolačića” za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

https://www.youronlinechoices.eu/